Update cookies preferences Místní část Liblice - Český Brod - Spolek přátel obce Liblice - Akce v roce 2018
Jdi na obsah Jdi na menu
 


Akce v roce 2018

PROBĚHLÉ AKCE:

ADVENTNÍ ČAS 1. 12. 2018

První adventní víkend se uskutečnila další akce našeho spolku,  která se konala v prostorách Střední odborné školy v Liblicích. Ráno nás přivítala sněhová nadílka a navodila tak příjemnou vánoční atmosféru. Byly připraveny různé dílničky pro děti i dospělé a byla možnost zakoupení různých vánočních dekorací a nově bylo možno zakoupit i sušené ovoce a ořechy. Večer byl zakončen průvodem světýlek a slavnostním rozsvícením stromečku, který byl doplněn o svící hvězdu a světelný řetěz v podobě rampouchů. Účastníci se mohli zahřát připraveným svařákem, grogem či teplou griotkou, pro děti byl připraven horký čaj a všem jistě chutnalo vánoční cukroví a vánočka. Děkujeme všem kteří nás jakkoliv podpořili v letošním roce a přejeme všem klidné vánoční svátky plné pohody a v novém roce hodně zdraví.

Adventní čas foto zde

Rozsvícení stromečku foto zde

SÁZENÍ STROMU SVOBODY 28.10.2018

Přesně v den 100. výročí vzniku Československé republiky byl vysazen i v naší obci Strom svobody. Tato výjimečná akce se uskutečnila ve spolupráci s Městem Český Brod, Československá obec legionářská, T.J. Sokol Český Brod a Spolek přátel obce Liblice. Při této příležitosti bylo vzpomenuto i na hrdiny z 1. a 2. světové války a vznesen podnět na vybudování pomníku všem, kteří bojovali v obou světových válkách.

Foto zde

PODZIMNÍ SLAVNOSTI 20. 10. 2018

V sobotu 20. října 2018 proběhla další akce našeho spolku - Podzimní slavnosti. Příchozí si mohli vydlabat dýni, vyrobit dráčka nebo strašáka, vyrobit z drátku a korálků ozdobu do okna, vyrobit si podzimní misku nebo malou lucerničku, namalovat kámen nebo svíčku a nebo si vyrobit svíčku z včelího vosku. Akce se opět konala v prostorách Střední odborné školy. Děkujeme všem, kteří přišli na naši akci.

Foto zde

RESTAURANT DAY 15. 9. 2018

V sobotu 15. září 2018 uspořádal náš spolek 1. Restaurant Day v Liblicích, zúčastnily se ho všechny aktivní členky spolku a několik dalších lidí, kteří přišli nabídnout své výrobky. Akce se uskutečnila ve venkovních prostorách Střední odborné školy v Liblicích. Příchozí mohli ochutnat např. dýňovou polévku, různé druhy pomazánek, domácí limonádu nebo třešňovou či višňovou griotku, nakládaný hermelín, grilované maso, cup cake, bramboráky, různé druhy koláčů ať sladkých nebo slaných a v neposlední řadě i maso upravené na různé způsoby. Výběr byl rozmanitý a určitě každý si vybral dle své chuti. 

Foto zde

MÁJOVÁ POBOŽNOST 26.5.2018

V sobotu 26. května 2018 se uskutečnila po třech letech od znovu posvěcení kapličky Panny Marie Májová pobožnost, kterou spoluorganizoval náš spolek společně s Římskokatolickou farností v Českém Brodě.

Foto zde

DOPRAVNÍ DEN 19. 5. 2018

V sobotu 19. května 2018 se uskutečnil již 4. ročník této oblíbené akce. Počasí nám opět přálo a tak si malí a velcí užili různé disciplíny. Bylo možno si prohlédnout hasičské auto, svézt se na ponících a mnoho dalšího. Děkujeme všem, kteří přišli a užili s námi krásné odpoledne. Poděkování patří též vedení Střední odborné školy, že jsme mohli opět využít venkovní prostory školy a dalším, kteří se zúčastnili jako spoluorganizátoří této akce a zároveň i sponzorům akce.

Foto zde

ÚKLID LIBLIC 14. 4. 2018

V sobotu 14.4.2018 jsme se opět sešli, abychom uklidili okolí Liblic, byť účast byla slabší než v předchozích letech, máme dobrý pocit z vykonané práce a 12 pytlů odpadků jsou důkazem, že se stále mezi námi nachází jedinci, kterým je jedno kde odpad odhodí. Děkujeme všem, kteří přišli a pomohli dobré věci.

Foto zde

VÍTÁNÍ JARA 24.3.2018 

V sobotu 24.3.2018 jsme se opět sešli v prostorách Střední odborné školy a zahájili tak další ročník akcí našeho spolku. Pro příchozí byly připraveny různé kreativní dílničky, k zakoupení bylo mnoho jarních a velikonočních výrobků. Kdo měl zájem mohl si uplést pomlázku a zároveň bylo připraveno i malé občerstvení. Společně jsme si užili první jarní a zároveň předvelikonoční víkend.Děkujeme všem, kteří přišli a podpořili naši činnost. Budeme se  na vás těšit při některé další naší akci.

Foto z akce zde

Článek v Kolínském deníku z naší akce zde

TŘÍKRÁLOVÁ SBÍRKA

V sobotu 6. ledna 2018 proběhla v naší obci již druhá Tříkrálová sbírka, kterou opět zajišťovali  členky našeho spolku a jejich děti. V letošním roce koledníkům přálo krásné slunečné a téměř jarní počasí. Děkujeme všem, kteří otevřeli svoje dveře a srdce a podpořili dobrou věc. V letošním roce se vybralo neuvěřitelných 4 535,- Kč. 

Foto zde